вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Йдемо на вибори

     На черговому засіданні голів осередків ГО «Рожнятів.Майдан»розглядалось питання про участь організації в позачергових виборах до Верховної Ради, було проведено зустріч з кандидатом в депутати від Блоку Петра Порошенка Віталієм Скрипником. В результаті обговорення даного питання прийшли до висновку, що в даних виборах по партійних списках бажано було б голосувати за партії, які були на майдані, а серед них основні це: Блок Петра Порошенка, Радикальна Партія Ляшка, Громадянська Позиція (Анатолій Гриценко), «Батьківщина», «Народний Фронт», «Свобода», «Самопоміч», «Правий сектор». Саме за ці партії ГО «Рожнятів. Майдан» закликає виборців віддати свій голос на наступних виборах. І тут вже не має значення за кого зокрема, бо звичайно всі вони пройти не зможуть, але наші голоси не пропадуть, адже саме ці партії, маємо велику надію, наберуть більшість голосів (можливо >300) у наступній Верховній Раді. Тому маємо хорошу нагоду голосувати за Програми, дії, моральне лице, а не тому, що голосуємо за «менше» зло, щоб не перемогло «більше».
     Складніша ситуація з кандидатами по мажоритарних списках. В нашому окрузі їх найбільше – 21. Серед них для нашого району основні 10, а саме: А. Дирів (нині діючий депутат), В. Грабовецький (в минулих виборах зайняв 3 місце як кандидат-самовисуванець, а тепер іде від партії «Воля»), В. Скрипник (кандидат від політичної партії Блок Порошенка), Ярослава Гоголь (голова Богородчанської РДА від «Батьківщини»), Р. Франків (голова Долинської РДА від «Свободи»), Т. Парфан (на минулих виборах як кандидат від «Удару» зайняв 2 місце, а тепер іде як самовисуванець), В. Бартків (колишній депутат Верховної Ради), Р. Глинка (житель смт. Перегінське), Г. Самійлів (жителька с. Нижній Струтин), А. Тринчук (заступник голови Рожнятівської РДА).
     Це основні кандидати, але перемогти на нашу думку можуть перші три, один як діючий депутат, інший як кандидат, який має найбільше грошей і третій, який йде від найбільш рейтингової політичної сили.
     ГО «Рожнятів. Майдан» відзначає, що серед кандидатів немає жодного антимайданівця і хто б з них не переміг – кожен більш-менш достойно буде представляти наш округ, але хотілось би, щоб це був новий депутат, адже ті, що були за час свого перебування у Верховній Раді «не опускались» до таких дій як зустрічі зі своїми виборцями, хоча б з активістами, адже,  основна функція мажоритарщиків – представляти інтереси всіх виборців, а не вузького кола партійців.
     І насамкінець, дуже добре, що ці вибори відбудуться не зважаючи на військовий час, надіємось, що наші депутати допоможуть досягти миру, приймуть зміни до Конституції щодо децентралізації влади, Виборчий закон, в якому будуть передбачені вибори за відкритими партійними списками і підуть на нові позачергові вибори…
     Йдемо на вибори і голосуємо!!!
     Слава Україні!!! 

1 коментар:

  1. Вибори закінчились,але українці так і не зрозуміли ,що голосувати треба за мудрість,чесність,справедливість.Як пройшли вибори з підкупом і сьогодні зрозуміло ,що в бідній країні не може бути демократія,тому,що всі продаються.

    ВідповістиВидалити